Δραστηριότητες

Πάρος, το νησί της Δράσης. Το ιδανικό μέρος για να αναπτύξετε την αθλητική σας δραστηριότητα. Έχουμε το κατάλληλο κλίμα, τις υποδομές, τις εγκαταστάσεις και τους καταλληλότερους ανθρώπους για να σας εμπνεύσουν! Εμπρός λοιπόν, η δράση σας περιμένει!

Windsurfing

Πάρος. Νησί των ανέμων, των θαλάσσιων ρευμάτων και των απανταχού οπαδών των θαλασσίων σπορ. Χρόνια τώρα, αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς για windsurfing, παγκοσμίως! Τα θαλάσσια περάσματα μεταξύ Πάρου-Νάξου και Πάρου-Αντιπάρου την καθιστούν Νο 1 προορισμό. Στις φιλόξενες, αμμουδερές παραλίες, ένα είναι το κύριο ζητούμενο! Οι άνεμοι πρέπει να φυσούν δυνατά και τα νερά να προκαλούν να τα δαμάσεις! Τα καλοκαιρινά μελτέμια είναι ευπρόσδεκτα από τους λάτρεις του σπορ.
Μέχρι πρόσφατα στη Νέα Χρυσή Ακτή (Τσερδάκια) φιλοξενείτο το παγκόσμιο πρωτάθλημα windsurfing.
Windsurf μπορείτε να κάνετε και στη Σάντα Μαρία, και στη Χρυσή Ακτή, στα Τσουκάλια, στις Κολυμπήθρες και στην Πούντα (απέναντι από την Αντίπαρο). Κάθε παραλία έχει το δικό της βαθμό δυσκολίας ο οποίος μεταβάλλεται ανάλογα τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Σχολές εκμάθησης υπάρχουν σε όλα αυτά τα μέρη, όπου, μπορεί κανείς, να βρει και εξοπλισμό και εκπαιδευτές.

Kitesurfing

Ο παράδεισος των kite surfers βρίσκεται στο στενό της Πάρου-Αντιπάρου στην παραλία της Πούντας. Η δυτική αυτή παραλία της Πάρου κέρδισε την προτίμηση των kite surfers λόγω των ευνοϊκών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Εδώ γίνεται και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Kitesurfing. Ο ουρανός, γεμίζει πολύχρωμους αετούς. Kite surfers απ΄ όλο τον κόσμο μαζεύονται κι επιδεικνύουν τα αγωνιστικά τους προσόντα. Ένα εντυπωσιακό θέαμα καθώς οι αθλητές με περίτεχνες φιγούρες στροβιλίζονται μεταξύ θάλασσας και αέρα με τη βοήθεια του ανέμου!
Επαγγελματίες μπορούν να σας μυήσουν στη μαγεία του kitesurf με μαθήματα για όλα τα επίπεδα γνώσης, με πιστοποιημένους (ΙΚΟ & VDWS) εκπαιδευτές. Αφεθείτε σε μοναδικά kite trips στο μυστηριακό πέρασμα της Πάρου-Αντιπάρου.

Scuba Diving

Η μαγεία του βυθού ξετυλίγεται γύρω από την Πάρο. Πολλές σχολές δραστηριοποιούνται έτοιμες να σας ξεναγήσουν σε ένα υπέροχα μαγικό τοπίο! Μικρά ταξίδια, εκπαιδευτικές εμπειρίες, που σκοπό έχουν να σας κάνουν να θαυμάσετε και να λατρέψετε το μεγαλείο της φύσης! Εντυπωσιακές σπηλιές, μοναδικά ναυάγια, ένας ζωντανός υπέροχος κόσμος σας περιμένει να τον ανακαλύψετε κάτω από το άγρυπνο βλέμμα επαγγελματιών εκπαιδευτών, με ασφάλεια και σοβαρότητα.
Οι κυριότεροι προορισμοί για scuba diving περιπέτειες είναι οι ύφαλοι στο Πρασονήσι, στο Δρυονήσι, στον κόλπο Πυργάκι. Ακόμα, το φαράγγι στο Άκρο Μακρονησίου και τα ναυάγια, του Beaufighter και του εμπορικού πλοίου Μαριάννα. Ανακαλύψτε μια άλλη ζωή κάτω από τη θάλασσα!

Το Beaufighter ήταν ένα αγγλικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που καταρρίφθηκε. Βρίσκεται ακόμη σε πολύ καλή κατάσταση και είναι πραγματικά μία αξέχαστη κατάδυση. Το ναυάγιο του Μαριάννα, πλοίο που βυθίστηκε το 1981 ύστερα από πρόσκρουση σε ύφαλους, προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία στους επισκέπτες του. Ευτυχώς και στα δυο αυτά ναυάγια δεν υπήρξαν απώλειες ανθρώπινων ζωών.
Ο βυθός είναι γεμάτος εκπλήξεις καθώς στο σπήλαιο στο Παντερονήσι, σας περιμένει ένα υπέροχο υποθαλάσσιο σπήλαιο με σταλακτίτες, όπου μπορείτε να βγάλετε τη μάσκα και να θαυμάσετε το μεγαλείο της φύσης. Ο ύφαλος της Τρυπητής επίσης καταλήγει σε σπήλαιο. Μέρη υπέροχα όπου μια άλλη ζωή εκτυλίσσεται, εντυπωσιακή, γαλήνια, υπέροχη. Πετρόψαρα, χταπόδια, αγέλες μικρών ψαριών, σφουγγάρια και ανεμώνες. Μαγικές εικόνες στην απέραντη σιωπή του βυθού.

Πεζοπορία

Η Πάρος διαθέτει κεντρικό δίκτυο μονοπατιών 35 χιλ. περίπου. Κατά μήκος όλων των διαδρομών συναντά κανείς κατοικίες, μικρά βιώσιμα αγροτόσπιτα από πέτρα, ασβέστη, χώμα, καλάμια, φύκια, σε μια απόδειξη οτι το απλό είναι και όμορφο. Δεν έχουν σταματημό οι ανεμόμυλοι, οι υδρόμυλοι, τα μαγκανοπήγαδα, τα πηγάδια, οι στέρνες, τα αλώνια, οι περιστεριώνες “αρετή με τις τέσσερις γωνιές” κατά τον Ελύτη. Άλλες οργανωμένες και καλά σημαδεμένες, άλλες σε παλιά και συναρπαστικά μονοπάτια και ορισμένες ιδανικές για τους λάτρεις της περιπέτειας, οι πεζοπορικές διαδρομές της Πάρου θα είναι μια αληθινή αποκάλυψη, ακόμη και για τους πιο δύσπιστους. Αρκεί να αφήσετε τις όποιες προκαταλήψεις κατά μέρος και να αφιερωθείτε στην εξερεύνηση, αρχίζοντας με ασκήσεις επί χάρτου και ολοκληρώνοντας με την υλοποίηση των σχεδίων σας.

Για Παιδιά

Η χαρά του παιδιού έχει όνομα και λέγεται Πάρος! Τα παιδιά στο νησί θα ανακαλύψουν δεκάδες παιχνίδια στις παραλίες και πολλές-πολλές άλλες δραστηριότητες. Η αρχή τους μπορεί να είναι με απλές και συνηθισμένες για όλους τους μεγαλύτερους δράσεις, όπως η ποδηλασία. Αν μάλιστα είστε και από τους τυχερούς των ημερών, τότε, μπορείτε να δείτε τα παιδιά σας να συμμετέχουν σε κάποιο ποδηλατικό γύρο της Παροικιάς που διεξάγεται τους θερινούς μήνες από την Κοινοφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Αάπτυξης Πάρου- ΚΔΕΠΑΠ και τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάρου.
Ακόμα, τα παιδιά μπορούν να πάρουν μαθήματα κολύμβησης, ιστιοπλοΐας και πολλών άλλων ναυταθλημάτων, τένις, ιππασία, καταδύσεις ή αν θέλουν να ξεδώσουν στις νεροτσουλήθρες του νησιού! Οι τιμές για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες είναι μικρές και η χαρά των παιδιών για το παιχνίδι ανυπολόγιστη