Πάρος, Κυκλάδες

Το νησί της Πάρου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας χάριν στις υπέροχες αμμουδερές παραλίες του με τα κρυστάλλινα καθαρά νερά, καθώς και τα μικρά γραφικά χωριά με τα ασβεστωμένα σπίτια και τα πανέμορφα άσπρα και μπλε εκκλησάκια.
Η Πάρος βρίσκεται στην καρδιά των 24 κατοικημένων νησιών των Κυκλάδων και με την κεντρική της θέση, αποτελεί ιδανικό κόμβο για την εξερεύνηση τους. Το νησί που γεωγραφικά βρίσκεται δυτικά του νησιού της Νάξου και ανατολικά της Αντιπάρου, έχει σχήμα ελλειψοειδές και 168 χλμ. ακτογραμμής, με παραλίες για όλα τα γούστα, καθώς και σημαντικά αξιοθέατα αρχαίας και σύγχρονης λαϊκής παράδοσης.

Παροικιά, η πρωτέυουσα της Πάρου

Η Παροικιά αποτελεί ταυτόχρονα τον μεγαλύτερο οικισμό της Πάρου, το κυρίως λιμάνι και την πρωτεύουσα του νησιού.
Η Παροικιά είναι μια από τις πλέον χαρακτηριστικές πόλεις των Κυκλάδων με τα λευκά ασβεστωμένα σπίτια, τις παλιές εκκλησίες με τους μπλε τρούλους τους, καθώς και τα στενά πλακόστρωτα μονοπάτια που συνθέτουν την παλιά πόλη ή αλλιώς την “χώρα”. Είναι επίσης γνωστή για τον μεγαλοπρεπή ορθόδοξο ιερό ναό της “Παναγίας Εκατονταπυλιανής”.
Επιπλέον, η Παροικιά προσφέρει μια ζωηρή ημερήσια και νυχτερινή ζωή με πολλά καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης τα οποία βρίσκονται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της χώρας και της περιοχής του λιμανιού.
Η Παροικιά, λόγω της ομορφιάς του οικισμού της, αποτελεί ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα της Πάρου.

Κατευθυνθείτε προς την κατοικία

Το Parian Hill Residence κομπάζει για την υπέροχη τοποθεσία του στο νησί.
Χτισμένη στην πλαγιά του βουνού επάνω από την χώρα, μόλις 1,2 χλμ. μακριά από το λιμάνι και την έντονη ζωή της περιοχής γύρω από αυτό, αυτή η υπέροχη βίλλα κατοικίας βρίσκεται σε ιδανική απόσταση από οτιδήποτε μπορεί κάποιος να χρειαστεί, παρέχοντας ταυτόχρονα γαλήνη και ιδιωτικότητα στους επισκέπτες.
Μέσα σε λίγα λεπτά, μπορεί κάποιος να βρεθεί στην πλησιέστερη παραλία. Αξιοθέατα, όπως ο ναός της “Παναγίας της Εκατονταπυλιανής” και το αρχαιολογικό μουσείο βρίσκονται σε άμεση πρόσβαση, σε απόσταση μικρότερη του 1 χιλιομέτρου από το κατάλυμα. Στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν εστιατόρια και μπαρ, εμπορικά κέντρα και διάφορα άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Αποστάσεις

1.2 χλμ. από/προς την χώρα και το λιμάνι (15 λεπτά περπάτημα) • 10,9 χλμ. από/προς το αεροδρόμιο (20 λεπτά οδικώς) • 300 μέτρα έως την πλησιέστερη στάση λεωφορείου • 900 μέτρα έως την πλησιέστερη παραλία • 150 μέτρα έως την πλησιέστερη δημόσια πισίνα